Lees het verhaal van...

Word ZorgPartner
in jouw buurt

Best bijzonder: veel ZorgPartners werken in de buurt waar ze wonen of zijn opgegroeid. Lijkt jou dat ook mooi? Klik op de locatie van je keuze, en bekijk de vacatures in één van onze 13 centra in jouw buurt.

1. De Breeje Hendrick
‘De Breeje’ is al 40 jaar een begrip in Lekkerkerk en omgeving. Een centrum met een huiselijke sfeer met veel gezelligheid. Naast verzorging, bied je intensieve verpleeghuiszorg voor mensen met dementie en mensen met lichamelijke beperkingen.

2. De Hanepraij
Licht, groot en modern: De Hanepraij is even prettig om in te wonen als om in te werken. Hier bied je intensieve verpleeghuiszorg voor mensen met lichamelijke beperkingen, mensen met dementie en niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

3. De Reehorst
Zorg en geborgenheid voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Dat is De Reehorst, een pas verbouwd centrum met mooie appartementen midden in het groen. Hier bied je intensieve verpleeghuiszorg voor mensen met dementie en mensen met lichamelijke beperkingen.

4. Floravita
In de boomrijke omgeving van Boskoop ligt Floravita. Hier bied je betrokken verpleeghuiszorg in een open sfeer, voor mensen met dementie en mensen met lichamelijke beperkingen. Op dit moment wordt Floravita verbouwd, en zijn de cliënten verdeeld over andere centra.

5. Gouwestein
Gouwestein ligt in het prachtige Van Bergen IJzendoornpark in Gouda en heeft een protestants-christelijke identiteit. Warme aandacht en respect voor elkaar zijn kenmerkend voor dit centrum. Hier bied je verzorging en verpleeghuiszorg voor mensen met dementie en mensen met lichamelijke beperkingen.

6. Irishof
Irishof is hét centrum voor mensen met een visuele beperking. Het uitgangspunt is dat bewoners zelf weten wat ze willen, en ondersteuning krijgen waar nodig. Je biedt hier specialistische zorg en begeleiding voor mensen met een visuele beperking en mensen die verzorgingshuiszorg vrage

7. Prinsenhof
Dit woon- en expertisecentrum voor mensen met dementie ligt midden in Gouda. De focus van Prinsenhof ligt op ‘leven en beleven’. De cliënten wonen in kleinschalige woongroepen met 6 tot 9 bewoners. Naast verpleeghuiszorg, bied je hier dagbesteding aan mensen met dementie.

8. Ronssehof
Ronssehof is een specialistisch geriatrisch revalidatiecentrum. Ook biedt het centrum verpleeghuiszorg voor mensen met dementie en verzorgingshuiszorg. Ronssehof is van origine een protestants-christelijk huis, waar de medewerkers dichtbij de bewoner en patiënt staan. Behandelaren en verpleging werken hier intensief samen.

9. Savelberg
Savelberg is een actief centrum in Gouda Noord. Met verpleeghuiszorg voor ouderen met dementie, en plek voor ouderen die met verzorging goed kunnen wonen. Van origine is Savelberg katholiek. En dat merk je: oprechte aandacht voor bewoners staat nog altijd voorop.

10. Slothoven
Slothoven is een gemoedelijk centrum voor kleinschalig wonen in Bergambacht. Slothoven laat zich inspireren door protestants-christelijke normen en waarden. Persoonlijke aandacht en betrokkenheid staan voorop. Er zijn appartementen voor bewoners die vanwege hun dementie verpleeghuiszorg nodig hebben, en voor bewoners met lichamelijke beperkingen.

12. Souburgh
Midden in Waddinxveen ligt Souburgh, waar cliënten zelfstandig kunnen wonen met professionele zorg binnen handbereik. Het  activiteitenprogramma maakt Souburgh een ontmoetingsplek voor bewoners en senioren uit de omgeving. Naast de verzorging, kun je hier werken in de verpleeghuiszorg voor mensen met dementie.

12. Vijverhof
Vijverhof ligt in de dorpskern van Bodegraven en staat bekend om de vriendelijke, dorpse cultuur met veel aandacht voor sfeer en welzijn. Hier bied je intensieve zorg en dienstverlening voor mensen met dementie. En zorg voor bewoners met lichamelijke beperkingen.

13. De Waterpoort
De Waterpoort in Krimpen aan de Lek biedt een warm thuis aan mensen met dementie of een lichamelijke beperking die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Je komt werken in een kleinschalige en huiselijke omgeving waar mensen gezamenlijk actief zijn in het dagelijkse leven.

Benieuwd naar meer verhalen?

Als ergotherapeut help ik cliënten om beter te functioneren. En om de dingen die ze belangrijk vinden weer zo zelfstandig en veilig mogelijk te doen. Het gaat om praktische activiteiten zoals wassen en aankleden, eten en drinken en mobiliteit. Maar ook om hobby’s zoals lezen of handwerken. Ik zoek voortdurend naar creatieve oplossingen voor de cliënt. Welke oefeningen, hulpmiddelen of externe aanpassingen kunnen we inzetten? Bij alle adviezen hou ik rekening met de cognitie, mobiliteit en de kracht van de cliënt.

"Onderlinge samenwerking is de unieke kracht van Zorgpartners."

– Siham Aarbiou, Ergotherapeut bij Behandeling

We werken hier onder andere volgens een programma waarbij zowel de cliënt met dementie als de mantelzorger centraal staan. Zo interviewden we een vrouw met de ziekte van Alzheimer en haar man. Uit beide verhalen bleek dat zij door het wegvallen van de oude dagstructuur, in combinatie met de cognitieve achteruitgang, bepaalde situaties niet overzag. In paniek deed ze een beroep op de mantelzorger. Met cognitieve compensatiestrategieën is meer dagstructuur gecreëerd én is de mantelzorger hiermee gedeeltelijk ontzorgt.

De onderlinge samenwerking en ontwikkelingsmogelijkheden binnen je vak vind ik de unieke kracht van Zorgpartners. Door het laagdrempelige contact met behandelaren, zorgmedewerkers en mantelzorgers kom je efficiënter tot een passend behandeltraject voor de cliënt die centraal staat.
 
Ik vind zelf ergotherapie een mooi vak, omdat de hulpvragen vaak gericht zijn op de primaire activiteiten die ik als vanzelfsprekend ervaar. Het doet mij dan goed om met mijn kennis en kunde hierin van betekenis te kunnen zijn.